
مدیریت بهره وری در معادن
در معادن روباز که اعداد و ارقام مربوط به هزینه¬های عملیاتی، هزینه ی سرمایه گذاری ماشین آلات و تولید قابلمقایسه با دیگر فعالیت های صنعتی نیست، مدیریت ماشین آلات از اهمیت بسیاری برخوردار است. نبود منابع بکر و پر عیار گذشته و همچنین نیاز بیشتر صنایع به مواد اولیه ای استخراجی از معادن، لزوم کاهش هزینه ها و بیشینه کردن سود را بارز می نماید. امروزه معادن کوچک و بزرگ، موضوع افزایش شاخص های مؤثر در راندمان، بهمنظور افزایش سودآوری را بهصورت جدی مدنظر قرار داده و نیل به این اهداف با بهکارگیری دستگاه های پیشرفته را در دستور کار خود قرار داده اند.


با پیشرفت های تکنولوژیکی، ادوات و تجهیزات معدنی بهطور روزافزون، پیچیده تر شده و درنتیجه هزینه های سرمایه گذاری و تعمیرات و نگهداری آنها افزایش می یابد. بدین ترتیب شرکت های معدنی بزرگ بهمنظور بهینه سازی هزینه ها و درآمد، توجه قابلملاحظهای به مدیریت و مهندسی تعمیر و نگهداری ماشین آلات معدنی دارند. با بهکارگیری ماشینآلات عظیمالجثه در معادن روباز، اهمیت مدیریت ناوگان و برنامهریزی برای استفاده از حداکثر ظرفیت ماشینآلات بیشازپیش آشکار گردیده و به یکی از دغدغههای مدیریتی و عملیاتی در معادن تبدیلشده است. شاخصهای عملیاتی ازجمله قابلیت اطمینان ، قابلیت دسترسی ، قابلیت تعمیر و نگهداری ، راندمان و بهرهوری بر روی تمامی فرآیند تولید تأثیرگذار است. لذا، اندکی بهبود در شاخصهای عملیاتی، اثرات مثبت زیادی را در کل تولید معدن ایجاد مینماید.
یکی از دغدغههای اصلی در کارکرد ماشین آلات، لزوم فعالیت پیوسته و بدون توقف آنهاست که این امر ناشی از قیمت بسیار بالا و حساسیت جایگاه ماشین آلات در معادن میباشد. خرابی دستگاه، معمولاً شاخص های قابلیت اطمینان، قابلیت تعمیر و نگهداری و درنهایت قابلیت دسترسی ماشین را تحت تأثیر قرار میدهد. این مشخصات بیشتر به جنبههای طراحی ماشین و تناسب مشخصات آن با محیط کاری معدن ازجمله شرایط آب و هوایی، مشخصات توده سنگ و کیفیت آتشباری در معادن وابسته میباشد. انتظار و سایر تأخیرات عملیاتی که بیشتر به شرایط مدیریتی و برنامهریزی ناوگان و مهارت اپراتورها مربوط میباشند، بهرهوری ماشین را بهشدت کاهش میدهند. ازاینرو، بهبود بهرهوری ماشین آلات در معادن مستلزم کنترل و مدیریت بسیاری از تأخیرات و افزایش قابلیت دسترسی کامیونها میباشد.در صنایع معدنی بهویژه در بحث ماشینآلات، بهرهوری بهصورت “استفاده مفید از زمان دسترسی ماشین” یا بهعبارتدیگر “درصدی از زمان در دسترس بودن ماشین که صرف کار مفید و تولید میشود”، تعریف میشود. این شاخص بهعنوان رایجترین معیار در بررسی عملکرد ناوگان ماشینآلات معدنی به شمار میرود. افزایش درآمد، کاهش هزينههاي اضافي و حفظ و ارتقاء سطح رضايتمندي از سیستم، اهداف اصلی تحلیل و بهبود بهرهوری میباشند.

به مشاوره نیاز دارید؟
با ما تماس بگیرید و سؤال
خود را بپرسید ، کاملاً رایگان است.